Börja träna och FaR

Kul att just du vill komma igång med din träning. Fysisk träning är en av de absolut bästa investeringar du kan göra i dig själv och i din framtid. För att du och din kropp ska må bra. Så länge som möjligt.

Ibland kan det vara svårt att komma igång. Det kan till och med vara jättesvårt. Du kanske aldrig har tränat tidigare, eller så kanske du av olika anledningar gjort ett lååångt uppehåll. Då kan det vara bra att komma ihåg en sak – det är aldrig för sent att börja träna. Det spelar ingen roll om man inte kan komma ihåg när man senast var i närheten av ett par jympaskor. Eller om man aldrig har rört vid en hantel. Till F&S Vänersborg är alla välkomna. Och vi vill gärna hjälpa dig och visa dig vägen. Lägg till en bra vana. Och en kul upplevelse.

Nedan presenterar vi träning som passar för dig som vill komma igång. Testa dig fram. Det viktigaste är att du hittar en träningsform som känns bra för dig. Och som är rolig! Då får du träningseffekten på köpet. Gott. Varmt välkommen till oss.Individuell träning i gym

Arenan för den individuella träningen är gymmet.  Att träna individuellt hos oss är rörelseglädje. Vi erbjuder ett brett utbud av instruktioner, pass och inspiration i gymmet. Träning i gym är effektivt och säkert. Här kan du träna styrka och kondition men även rörlighet, koordination och balans. Du kan träna för att rehabilitera skador, komplettera annan träning, bygga styrka, få mer muskler, bättre kondis eller bara för att komma i form. Våra gym har marknadens bästa utrustning med allt för funktionell träning, crossfit, konditionsträning, styrkelyft och träning i maskiner. Våra välutbildade tränare kan du fråga direkt eller boka tid med i receptionen.

Individuell instruktion
Tillsammans med våra tränare får du ett träningsprogram i gymmet anpassat för just dig. Instruktion är för alla – för dig som är ny och vill komma igång i gymmet, för dig som vill utvecklas i din träning, få ny inspiration och nya övningar och för dig som har stor träningsvana och kanske önskar ett splittat program. Instruktion ingår i medlemskapet* och bokas i receptionen. 

Tillgänglig tränare

Ibland finns tillgängliga tränare på plats för att hjälpa dig i din träning och svara på dina frågor. Perfekt också om du vill få ett par nya övningar eller lite extra pepp. En lysande resurs som är där för dig helt enkelt.

Gymvärd
Ofta finns en gymvärd på plats i gymmet för att hjälpa dig i din gymträning. Gymvärden kan hjälpa dig med lättare frågor eller om du behöver guidening i gymmet. Du kanske känner dig osäker med hur man ställer in en maskin eller liknande. Gymvärden är en resurs för att du skall känna dig lite tryggare i gymmet.Gruppträning

 

Jympa bas Skonsam jympa som bygger upp styrka, kondition och rörlighet från grunden. Bas är hoppfritt, rejält och passar alla.

 

Jympa soft En jympa som tar extra hänsyn till muskler och leder. Här kan du bygga upp styrka, kondition, stabilitet och rörlighet med säkra rygganpassade övningar till inspirerande musik.

 

 

Spin soft För dig som vill träna lite lugnare. Perfekt som återhämtningspass efter en tuff träningsperiod, för att komma igång efter uppehåll eller om du är helt ny på Spin. 50 min.

 

 

 

Core Utmana din styrka, stabilitet, balans och rörlighet. Träna utan redskap med endast kroppen som belastning. Perfekt för dig som är igång med träningen och vill jobba med övningar för rygg, mage, bålstyrka och stabilitet. Ingen konditionsträning.

Flex  Träna och utmana kroppens naturliga flexibilitet. Mjuka upp och sträck ut musklerna en i taget, eller i övningar för hela kroppen. Träningen fokuserar på dynamiska, tydliga och energifyllda övningar. För dig som är igång med träningen och vill jobba med rörlighet.

Yoga  För dig som vill träna lugnt, mjukt och extra hänsynsfullt för leder och muskler. Passet innehåller trygga flödande rörelser, en medveten andning, mjuka tänjningar och yogapositioner.

Cirkelgym soft Vi går igenom alla övningar innan passet och hjälper sedan till under träningen. Du hinner koncentrera dig på övningarna, samtidigt som du har möjlighet att vara med i en trivsam gruppkänsla..

 

 

 

Fysisk aktivitet på recept (FaR)

Rörelse sätter i gång flera hälsosamma förändringar i din kropp och själ. Faktum är att motion kan fungera som en medicin som både förebygger och behandlar sjukdomar. Dessutom har ju fysisk aktivitet bara positiva ”biverkningar”.

För dig som har fått FaR passar såväl gruppträning som individuell träning på gym. Om du vill träna på gym får du hjälp av våra välutbildade instruktörer att utforma ett anpassat program. Läs mer om detta ovan. Vill du gå på gruppträning erbjuder vi ett brett utbud av passtyper. Prova dig fram! 

För FaR-patienter erbjuder vi ett rabatterat träningskort i 3 månader som ger tillgång till hela vårt utbud med en viss mängd träningstillfällen. Se vår prislista eller kontakta oss så berättar vi mer.


FS2016_004_rgb