PT Anna Åkerfeldt

Det är nu snart ett år sedan som vi i Vänersborg fick vår egen PT, personlig tränare, Anna Åkerfeldt. Vi var nyfikna på hur livet som PT var så vi frågade henne helt enkelt. Såhär berättade Anna:

 

annapt

Hur är livet som personlig tränare?

"Livet som PT är naturligtvis det bästa som hänt. Vi är nu c:a 50 licensierade PT inom Friskis&Svettis-världen och det känns bra att kunna erbjuda Vänersborgarna denna tjänst. Jag har haft kunder inbokade sedan jag startade och kommer att marknadsföra mig mer ute på fältet. Det är otroligt inspirerande och motionärerna är så duktiga och ger mer än 100%. Alla gånger. Att vara personlig tränare passar mig som hand i handsken – spännande att följa med på en persons träningsresa och även dela med sig av min träningserfarenhet. Är det något som varit svårt så är det att begränsa mig, all inspiration jag har i mitt huvud behöver inte komma ut första gången. På gränsen mot överladdad och springer runt och vill visa varenda millimeter av Tändsticksfabriken. Den är så fin och funktionell och jag vill att det ska bubbla av liv och träning i varenda vrå.
Annars har allting fallit på plats, det är underbart att jobba med anatomi och rörelseapparaten. Kroppen är vacker!"

Hur går det till?

"En PT-timme går till på det viset att man har ofta en kommunikation inför första träningstillfället och vet lite grundförutsättningar. Vid första mötet har jag ett coachande samtal på cirka 20 minuter för att lära känna personen och se vad hen har för mål med sin träning, vad är nuläget och vad man har för möjligheter till att nå sina mål. Här är det fritt fram och jag sitter bara och lyssnar men vad som är viktigt är att personen själv får forma sina mål och att vägen dit baseras på egna beslut. Hjärnan vill gärna vara med att bestämma. Jag erbjuder också ett rörelsetest.

Sen lägger vi upp ett träningsprogram och det kan vara uppdelat i styrka och konditionspass. Vi tittar över personens träningsvecka och lägger in rätt träningsnivå med hänsyn till mål, möjligheter, intensitet och vila. Personen kan även få hemmaträningsprogram, rörelseträning som man ska träna hemma eller på jobbet, andningsövningar, yoga…

Under träningspasset är jag med och ständigt peppar och pushar så att man får en ordentlig träning och ser till att man utför rörelsen rätt och med rätt belastning och intensitet. Målet är att personen ska gå hem och känna rörelseglädje, inspiration och trygghet att träna på egenhand enligt det vi kommit fram till. Vem som helst kan köra slut på dig men bara en PT kan göra dig bättre.

Beroende på hur många gånger vi ses så är det bra att få en uppföljning. Jag kan erbjuda ett kondition- eller styrketest för att se hur man utvecklas. Andra motiveras av andra saker som t.ex. en skaderehabilitering och exempelvis kunna genomföra löpning man inte kunnat sedan skadan. Jag bjuder även på lite nytänkande träning och försöker utnyttja hela lokalen eller vara utanför dörrarna."

annapt2

 

Vem är det som kommer till dig?

"Kunderna som söker sig till mig har väldigt olika mål med sin träning men den gemensamma nämnaren är intresset för träning och suget att komma vidare. Alla kan boka en PT oavsett mål. Folk ser en PT som en pådrivande sergeant men man är som en mentor, en coach och en hjälp till självhjälp. Jag kan träna tennisspelare, tyngdlyftare, fotbollsspelare… Men Anna du kan väl inget om tennis kanske man kan tycka då och det vet säkert personen bättre än jag, men jag vet vilken sorts muskler som behövs och hur man tränar upp dem. Jag har en plan, så att säga."

Tillsist Anna, hur gör man om vill boka en tid?

"Man kan kontakta mig via mail på anna@vanersborg.friskissvettis.se eller på telefon 0739-405 504 med frågor. Tveka inte! Jag är även idrottsmassör vilket jag erbjuder på Tändsticksfabriken. Massage gör susen mot trötta muskler med träningsvärk eller bara lite go massage för nacke och rygg. Välkomna att boka."

PT - Enskild:
1 PT timme 500 kr
5 PT timmar 2 400 kr
10 PT timmar 4 600 kr
 
PT - Tillsammans:
1 PT timme 800 kr
5 PT timmar 3 800 kr
10 PT timmar 7 300 kr PT tillsammans  
 
Köpta PT-timmar är giltiga i två år. Avbokning ska ske senast 24 timmar innan.