Är du vår nya tränare?

Som tränare på Friskis har du ett genuint intresse för människor och för möten mellan människor. Du gillar att få folk att trivas i gymmet. Du har vana av och intresse för styrketräning och du gillar Friskis träningskoncept. Du har en sund inställning till kropp och träning. Du har förmåga att vara pedagogisk och inspirerande. Du bjuder på dig själv. 

johan

I rollen som tränare genomför du instruktioner eller IMT (inspiration med tränare) tillsammans med inbokade medlemmar. Du finns till hands i gymmet för den som har frågor eller behöver hjälp med en övning. Du skapar stämning och trivsel.

 Uttagningen 
Uttagningen görs i två steg. Vid första tillfället tränar vi tillsammans på gymmet. Du får feedback på din teknik och har möjlighet att ställa frågor. Därefter samlas vi för att få en bild av dig som person.

Till andra tillfället blir du kallad om du har gått vidare i uttagningen. Här får vi möjlighet att ytterligare bekanta oss med varandra och träna ännu mer ihop.

 Utbildning 
Blir du uttagen till tränare väntar dig Sveriges marknadsledande träningsutbildning. Denna sker i två steg om totalt nio dagar. Ettan, som är på fyra dagar, går du tillsammans med andra blivande ledare och instruktörer från hela Sverige. Fokus ligger på Friskis idé, verksamhet och ledarskap och på anatomi, fysiologi och träningslära. Du får kunskap om och förståelse för kroppens uppbyggnad och funktion och vad som händer när vi tränar.

Steg 2 är din träningsformsutbildning. Den är på fem dagar och innehåller mer anatomi och fysiologi samt träningslära. Du får också lära dig ramarna för ett grundprogram och öva dig i rollen som tränare. Målet är att du efter kursen ska kunna hjälpa våra medlemmar i gymmet med instruktioner eller hålla i IMT. Träningsformsutbildningen avslutas med att du på hemmaplan licensieras som tränare. 

Friskis står för alla utbildningskostnader och därför förväntar vi oss av dig som blivande tränare att du instruerar hos oss i minst två år. Eller mer, så klart. Vi lovar dig två år av lustfyllda erfarenheter, en himla massa skoj och mängder av endorfinkickar.

 Intressant? 
Frågor? Kontakta Anna Åkerfeldt, Gruppansvarig gym, info@vanersborg.friskissvettis.se